Στα χέρια του αμερικανικού λιμενικού ελληνικό φορτηγό


Οι αμερικανικές λιμενικές αρχές συνέλαβαν το χωρητικότητας 69,352 dwt ποντοπόρο φορτηγό Agios Emilianos (πρώην Sea Synergy, κατασκευής 1989) στο Λιμάνι της Νέας Ορλεάνης εξαιτίας παράτυπου μηχανισμού διαχωρισμού λαδιών-νερού που πιθανολογείται ότι ρύπαινε την θάλασσα.

Το πλοίο είναι συμφερόντων της Ilios Shipping η οποία με την σειρά της ανήκει σύμφωνα με το Clarkson’s στον Έλληνα επιχειρηματία Ευάγγελο Ρούσσο.
Με βάση την έκθεση της US Coast Guard (USCG) ο μηχανισμός επέτρεπε την απόρριψη λημμάτων στη Θάλασσα χωρίς την προηγούμενη διέλευση τους από το σχετικό μηχανισμό επεξεργασίας και φιλτραρίσματος.
Πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία διαπραγματεύεται την απελευθέρωση του πληρώματος που αποτελείται από φιλιπινέζους ναυτικούς αλλά και του φορτηγού που κρατείται εδώ και δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες η σύλληψη έγινε μετά τη καταγγελία πρώην μέλους του πληρώματος με σκοπό την είσπραξη της σχετικής αμοιβής που προβλέπεται από την αμερικανική νομοθεσία (Act to Prevent Pollution from Ships).
Η Ilios Shipping διαχειρίζεται στόλο 4 πλοίων. Το συγκεκριμένο πλοιο φέρεται να έχει αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη. Φέρει σημαία Κύπρου και το παρακολουθεί ο νηογνώμονας Bureau Veritas.
Γ. Γ. Λ.


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.