Κόντρα Σοφοκλή Ζούλα με την Royal Bank of Scotland για 1,2 δισ.

Σε σύγκρουση με τους πιστωτές της φαίνεται να οδηγείται η εισηγμένη στο Nasdaq ελληνική ναυτιλιακή Eagle Bulk συμφερόντων του Σοφοκλή Ζούλα καθώς η Royal Bank of Scotland φέρεται να ισχυρίζεται πως η επιχείρηση έχει βρεθεί σε παραβίαση των όρων του δανείου της ύψους μεγαλύτερου του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.


Η Eagle δηλώνει πως το ζήτημα είναι άνευ σημασίας και τεχνικής φύσης και τονίζει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την τράπεζα αλλά και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να λύσει το θέμα. Αυτό δήλωσε επίσημα στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς ενώ παράλληλα εξηγεί πως το δάνειο αναδιαρθρώθηκε τον Αύγουστο του 2009 στα 1,2 δις. δολ.

Η όλη εξέλιξη φαίνεται να αφορά ζητήματα όπως τις αξίες των πλοίων και τα ημερήσια έσοδά τους ως εξασφαλίσεις στις πιστώσεις. Με την αγορά υπό πίεση είναι λογικό να υπάρχουν διακυμάνσεις σε κρίσιμα μεγέθη όπως τα παραπάνω αλλά οι τράπεζες θέλουν να είναι πάντοτε εξασφαλισμένες χωρίς όμως και να υπονομεύσουν τον πελάτη τους. Η Eagle μόλις πριν λίγες ημέρες προέβη στην πώληση ενός από τα μεγάλα ποντοπόρα φορτηγά που ελέγχει (Supramax).

Γ. Γ. Λ.






ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.