Τρεις Λεβιάθαν των Θαλασσών έναντι $900 εκατ. για τον Προκοπίου

Στα 300 εκατομμύρια δολάρια έκλεισε το κάθε ένα από τα 3 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου που παρήγγειλε στην Hyundai Heavy Industries ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου. Συνολικά δηλαδή θα καταβάλει 600 εκατ. και εάν εξασκήσει και την option για ένα ακόμα η αξία της επένδυσης θα ανέλθει στα 900 εκατ.


Υπενθυμίζεται πως το newscode.gr από την Τρίτη 31 Μαΐου έχει αποκαλύψει το τεράστιο αυτό άνοιγμα του Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στ δεξαμενόπλοια παγκοσμίως ενώ την εποχή αυτή χτυπά μεγάλες δουλειές της Gazprom. Το ακριβές όμως τίμημα δεν είχε γίνει γνωστό. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος κλάδος καταγράφει έντονα αναπτυξιακούς ρυθμούς καθώς η παγκόσμια αγορά στρέφεται προς εναλλακτικές μορφές ενέργειας μετά και την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.

Επιπλέον μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις όπως η Gazprom επιχειρούν να κλείσουν μακροχρόνιες μισθώσεις για την μεταφορά της παραγωγής τους στις διεθνείς αγορές δημιουργώντας μεγάλη ζήτηση για τέτοια πλοία. Με δεδομένο πως ο αριθμός των πλοίων παγκοσμίως είναι περιορισμένος και οι νέες παραγγελίες λίγες, εκτιμάται πως αποτελούν μια από τις καλύτερες επενδύσεις αυτή την περίοδο. Θα πρέπει να τονιστεί πάντως πως το κόστος των πλοίων αυτών είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό των απλών δεξαμενοπλοίων λόγω των ειδικών προδιαγραφών, γεγονός που διευκολύνει την επικράτηση των ισχυρότερων μόνο εφοπλιστών που διαθέτουν την κεφαλαιακή επάρκεια για τις επενδύσει αυτές.








ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.