"Οι μεγάλες αλλαγές που επαγγελθήκαμε στον τομέα της Ναυτιλίας χάθηκαν λόγω της προχειρότητας"

Στο 12ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, παρευρέθη ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους συνέδρους, ο βουλευτής αναγνώρισε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας, λέγοντας, χαρακτηριστικά, ότι «οι μεγάλες αλλαγές που επαγγελθήκαμε στον τομέα της Ναυτιλίας χάθηκαν λόγω της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού στην εφαρμογή τους».

Ο κ. Καρύδης, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ικανοποίηση δύο διαχρονικών, βασικών αιτημάτων της Ομοσπονδίας Λιμενικών όπως είναι η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχηγείου του Λ.Σ και η καθιέρωση αδιάβλητων, διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών στην πρόσληψη 587 Λιμενοφυλάκων, Υπαξιωματικών και Αξιωματικών στο Λ.Σ, βάζοντας τέλος στο όργιο ρουσφετολογίας και κομματισμού των προηγούμενων ετών.

«Παρά όμως αυτές τις θετικές εξελίξεις γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινή, επαγγελματική σας δραστηριότητα που δυσκολεύουν τη ζωή σας» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, «όπως είναι η απόδοση οφειλόμενων οδοιπορικών τα οποία εκκρεμούν από το 2006, η οικονομική κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής σας περίθαλψης και οι επισκευές των πλωτών μέσων του Λιμενικού» πρόσθεσε ο κ. Καρύδης.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η αποτελεσματική λειτουργία της Διοίκησης προς όφελος του προσωπικού και ήδη υπάρχει αισθητή βελτίωση» επισήμανε ο Δημήτρης Καρύδης.

«Είναι όμως εξοργιστικό τα στελέχη της Ν.Δ να χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα για τις ελλείψεις όταν αυτές διογκώθηκαν επί των ημερών της. Η μάχη που δίνεται για την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων της χώρας, για την ασφάλεια των πολιτών, είναι σεβαστή από όλους» σημείωσε ο βουλευτής.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό του, ο κ. Καρύδης, αφού τόνισε ότι «είμαστε στο πλευρό σας για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων σας», ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.





ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.