ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση

Εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς και επικίνδυνη, χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μια ημέρα από την ανακοίνωση των νέων μέτρων που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε την κρισιμότητα αυτή στο γεγονός ότι υπάρχει, όπως είπε, μια πολύ μεγάλη νευρικότητα στην Ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και στην παγκόσμια οικονομία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες, χώρες που ηγούνται της Ευρωζώνης, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας, ενώ επανέλαβε πως η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.

Τόνισε, ωστόσο, πως «εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε, επειδή έχουμε τόσο μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα».

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες υφίστανται πολύ μεγάλες θυσίες. Επισήμανε ότι «ο κόσμος - και δικαίως - νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά», σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η κρίση, αλλά «μια προσπάθεια πολύ σκληρή που κάνουμε να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση».

Η κρίση, όπως είπε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Κομισιόν: Ωρα για λεπτομερή εξέταση των νέων μέτρων

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε γνώση των πρόσθετων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες. Επόμενο βήμα, πρόσθεσε, είναι η λεπτομερής εξέταση αυτών των ανακοινώσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει με την επάνοδο της τρόικας στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι στόχος είναι να επανέλθει το κλιμάκιο των ελεγκτών στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο, συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτό είναι ρεαλιστικό».

Συνεδρίαση ΚΤΕ Οικονομικών ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει το μεσημέρι ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και από τους υπουργούς, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα, και, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.





ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.