Με διεθνή πρότυπα η εκπαίδευση των ναυτικών

Κατατέθηκε η πρόταση οδηγίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τροποποίηση της οδηγίας που αφορά στο ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των ναυτικών.

Η οδηγία στην ουσία φέρνει στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο τη διεθνή σύμβαση για πρότυπα εκπαίδευσης, έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών (η σύμβαση STCW) που συνήφθη το 1978 μεταξύ των κρατών μερών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), της υπηρεσίας του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για το διεθνές ρυθμιστικό πλαίσιο για τη ναυτιλία.

Η σύμβαση αφορά στις απαιτήσεις σχετικά με την εκπαίδευση των ναυτικών (ιδίως των αξιωματικών) και τη σχετική πιστοποίηση. Το 1995 επήλθαν σημαντικές τροποποιήσεις στη σύμβαση STCW. Η σύμβαση ενσωματώθηκε στο κοινοτικό δίκαιο μέσω της οδηγίας 94/58 σχετικά με το ελάχιστο επίπεδο εκπαίδευσης των ναυτικών.

Σύμφωνα με την πρόταση, η αναγνώριση των ναυτικών που εκπαιδεύονται και καταρτίζονται εκτός της Ε.Ε. είναι πράγματι κρίσιμης σημασίας σε έναν κλάδο όπως η ναυτιλία, που έχει παγκοσμιοποιηθεί πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Σε αυτό το πλαίσιο το 2007 ο ΙΜΟ προέβη σε συνολική αναθεώρηση της συνθήκης STCW, στην οποία συνέβαλαν ενεργά τόσο η Επιτροπή όσο και τα κράτη-μέλη και η οποία ολοκληρώθηκε με την έγκριση μιας σειράς σημαντικών τροποποιήσεων που συμφωνήθηκαν από τα κράτη-μέρη στη Διάσκεψη της Μανίλας στις 25 Ιουνίου 2010.

Οι τροποποιήσεις της σύμβασης που συμφωνήθηκαν στη διάσκεψη της Μανίλας θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2012. Από αυτή την ημερομηνία η ναυτική εκπαίδευση θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις.







ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.