Τα κοράλλια θα εξαφανιστούν έως το τέλος του αιώνα

Όλοι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι του πλανήτη ενδέχεται να έχουν εξαφανιστεί μέχρι το τέλος του αιώνα μας εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, προειδοποιεί επιστήμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο καθηγητής Πίτερ Σέιλ επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο Υδάτων, Περιβάλλοντος και Υγείας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος ερευνούσε επί δύο δεκαετίες τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο στην Αυστραλία, υποστήριξε πως οι κοραλλιογενείς ύφαλοι βρίσκονται σε τροχιά να γίνουν το πρώτο οικοσύστημα που θα εξαφανιστεί εντελώς από τη Γη.

«Δημιουργούμε μία κατάσταση όπου οι οργανισμοί που φτιάχνουν κοραλλιογενείς υφάλους περιορίζονται τόσο από τις δραστηριότητές μας που πολλοί από αυτούς θα εξαφανιστούν και άλλοι θα γίνουν πάρα πολύ σπάνιοι"» αναφέρει ο Σέιλ, προσθέτοντας, «Έχουμε αφανίσει πολλά είδη στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εξαφανίσουμε ένα ολόκληρο οικοσύστημα».

Η κλιματική αλλαγή, η οξείδωση των ωκεανών, αλλά και τοπικές δραστηριότητες όπως η υπεραλίευση, η μόλυνση και η ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές έχουν οδηγήσει στη μείωση των κοραλλιογενών υφάλων.






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.