Κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου οι Τούρκοι

Έμφραγμα στα Στενά του Βοσπόρου προκαλούν οι Τούρκοι μετά την απόφαση τους να τα κλείσουν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άσκηση από κοινού από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης δεξαμενόπλοιο χωρητικότητας 95.000 τόνων που διαπλέει τα Στενά συγκρούεται με επιβατηγό πλοίο με συνέπεια να προκληθεί εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση.

Ωστόσο διεθνείς παρατηρητές εντάσσουν τη κίνηση της Τουρκίας να κλείσει τα Στενά σε ένα ευρύτερο σχέδιο που έχει ως στόχο του να απορυθμίσει το διεθνές δια θαλάσσης εμπόριο στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως διαθέτει τρόπους να παρεμβαίνει καταλυτικά στη διεθνή σκηνή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρατεταμένο κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου επιβάλλεται, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μόνο για λόγους ανωτέρας βίας.






ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.