Κ.Μουσουρούλης: Η Κυβέρνηση υποβαθμίζει τη ναυτική εκπαίδευση

Με αφορμή τις απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής Ν. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Κ. Μουσουρούλης, σε σχετική ερώτησή του προς του υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση με τον κυκεώνα των πολιτικών της υποβαθμίζει συστηματικά τη ναυτική εκπαίδευση. Δυστυχώς, είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι εξανεμίζει κάθε εναπομένουσα ελπίδα για έξοδο από την κρίση που μπορεί να προσφέρει η ναυτιλία. Αυτός ο καταστροφικός κατήφορος πρέπει να σταματήσει άμεσα, δεν πάει άλλο».

Ο Βουλευτής με την Ερώτησή του ζητούσε να πληροφορηθεί αν τηρείται ο κανονισμός για την κατανομή του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται να καλύπτεται το 70% των υφιστάμενων οργανικών θέσεων.

Κατά την απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το σχετικό πίνακα, στις εννέα (9) από τις δέκα (10) ΑΕΝ, ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί είναι κάτω από το όριο του 70%. 

Ειδικότερα, στην ΑΕΝ/Μ Χίου υπηρετούν δέκα (10) Λιμενικοί έναντι (15) προβλεπομένων θέσεων και στην ΑΕΝ/Π Οινουσσών, επτά (7) έναντι δεκαπέντε (15). Σημειώνεται ότι στην ΑΕΝ/Μακεδονίας υπηρετούν είκοσι επτά (27) λιμενικοί, όταν προβλέπεται ελάχιστη δύναμη δέκα (10) και το 100% των οργανικών θέσεων είναι δέκα τέσσερεις (14).

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται, στο γεγονός ότι ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα είναι μικρότερος των προβλεπόμενων θέσεων. Επιπλέον, ενώ δηλώνει ότι οι ΑΕΝ έχουν αυξημένες ανάγκες, υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα μέσω μεταθέσεων και αποσπάσεων!
 
Στο ερώτημα του Κωστή Μουσουρούλη για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΝ και των ΚΕΣΕΝ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΑΑΝ) θεωρεί ότι τα κενά θα καλυφθούν μέσω πρόσληψης ωρομισθίων.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, το οποίο καλύπτει περί το 70% των σχετικών δαπανών, το ΥΠΑΑΝ αναφέρει ότι για το 2010 ανήλθε στα 8,8 εκ. Ευρώ, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2011 διατέθηκαν 3,8 εκ. €. Δηλαδή είναι μειωμένο κατά 1,6 εκ. € ή 36,36% συγκριτικά με το μισό των δαπανών του 2010.


Διαβάστε εδώ την ερώτηση του κ. Μουσουρούλη και τις απαντήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας




ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.