Economist: «Για λύπηση οι ελληνικές τράπεζες»


Ο Economist σε δημοσίευμα του στις 20 Σεπτεμβρίου αναφέρεται στις ελληνικές τράπεζες , οι οποίες όπως υποστηρίζει προκαλούν «οίκτο».
«Στην Αμερική και την Ευρώπη, η ιδέα των “κακών” τραπεζών είναι εμπεδωμένη. Η Ελλάδα σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα αποτελεί στατιστικό έκτοπο, καθώς είναι δύσκολο να μιλήσεις με τις τράπεζες και να μην φύγεις αισθανόμενος λύπηση», αναφέρει το δημοσίευμα στην προμετωπίδα του.

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι το κράτος είδε στις αγορές ομολόγων εκ μέρους των τραπεζών τον ασφαλέστερο τρόπο για να χρηματοδοτηθεί.
Παράλληλα επισημαίνει την εξάρτηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή τις κρατάει ζωντανές. 
Το δημοσίευμα στέκεται και στην περίπτωση των καταθέσεων για τις οποίες επισημαίνει τη σημαντική εκροή.
Σύμφωνα με σχόλιο τραπεζικού στελέχους, το οποίο παραθέτει ο Economist, οι εργαζόμενοι σε τράπεζα λειτουργούν ως«ψυχοθεραπευτές των καταθετών» προκειμένου να τους αποτρέψουν από το να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα βάλουν «κάτω από το στρώμα».
Ο Economist αναφέρεται ακόμη στις προβλέψεις και στο πως αυτές αυξάνονται με την προοδευτική ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
«Οι δραστηριότητες των ιδρυμάτων έχουν περιορισμένους στόχους: να εξασφαλίσουν αρκετά έσοδα ώστε να καλύψουν τις προβλέψεις έναντι των ζημιών- Αυτό είναι αρκετό για να προκαλέσει τη συμπόνοια», καταλήγει το δημοσίευμα.


Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.