Δ.Ν.Ε.:Διεθνής Ναυτική Ενωση: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στα μεγάλα λιμάνια


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 02-12-2011, εθιμοτυπική συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας του Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως ήτοι του Προέδρου κ. Νικ. Αρβανίτη, (φωτό), του Γεν. Γραμματέα κ. Ιωαν. Χατζηαντωνίου και του Ταμία κ. Αν. Ματαράγκα με τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΝ κ. Γεωργιάδη Άδωνιν.

Κατά την συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν στον κ. Υφυπουργό τα σοβαρότερα θέματα του Ναυτιλιακού Χώρου που απασχολούν τα Μέλη της Ενώσεώς μας κατά την άσκηση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, ζητήθηκε δε για ορισμένα εξ αυτών η παρέμβασή του προς διευθέτηση αυτών ως και γενικότερα η αποκρυστάλλωση των θέσεων της Πολιτείας ώστε να είναι γνωστά τα επιχειρηματικά πλαίσια μέσα στα οποία αναπτύσσονται οι δραστηριότητες των Μελών μας.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε ότι η Σύμβαση παραχώρησης της εκμετάλλευσης των εμπορικών τμημάτων του λιμένος Πειραιώς προς την Cosco Pacific Ltd ήταν σωστή κίνηση – όπως άλλωστε ευθύς εξ αρχής είχε εκφρασθεί από την Ένωσή μας – καθ’ όσον ετέθησαν οι κατάλληλες βάσεις για την δημιουργία νέων επενδύσεων στο λιμάνι και γι’ αυτό πρέπει οι κινήσεις αυτές να ενθαρρύνονται. Παράλληλα οι σωστές επενδύσεις του ΟΛΠ.ΑΕ στον προβλήτα Ι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όμως οι επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί εκ μέρους του ΟΛΠ.ΑΕ και αφορούν τους Σταθμούς αυτοκινήτων και Κρουαζιέρας θα πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν ταχύτατα, σύμφωνα με το αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο 2010-2020.

Αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αξιοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου μεταξύ των οποίων και ποσοστά του ΟΛΠ.ΑΕ και ΟΛΘ.ΑΕ, εκ μέρους της Δ.Ν.Ε. επισημάνθηκε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες είναι σε θετική κατεύθυνση μένει όμως να δούμε με λεπτομέρειες το πώς αυτές θα υλοποιηθούν και σε ποίο εύρος χρόνου. Στόχος είναι οι κινήσεις αυτές να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να δουλέψουν προς όφελος της ανάπτυξης των λιμένων με πνεύμα εξωστρέφειας εις τρόπον ώστε να προσελκύσουν Ναυτιλιακές Εταιρείες στα δύο μεγάλα λιμάνια, προκειμένου αυτά να καταστούν κόμβος του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα του Αττικού Λιμενικού συστήματος κατά ποίο τρόπο και σε ποίο εύρος χρόνου θα πραγματοποιηθεί.
Πέραν των ανωτέρω επισημάνθηκε η παρατηρούμενη καθυστέρηση προώθησης των διαδικασιών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, της σιδηροδρομικής σύνδεσης των εμπορικών τμημάτων του λιμένος Container Terminal, Car Terminal, με το Θριάσιο Πεδίο, το οποίο αποτελεί κομβική επένδυση για τη Χώρα μας. Τα έργα εκτιμούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας και θα αποτελέσουν σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας του λιμένος και θα καταστήσουν τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό Κέντρο που είναι και το ζητούμενο και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας σε δεκάδες δορυφορικά επαγγέλματα που σχετίζονται με την ποντοπόρο Ναυτιλία (πρακτορεία, τροφοδοσίες, ναυπηγοεπισκευαστική κλπ).
Τα μεγάλα λιμάνια της Χώρας οφείλουν να είναι ανταγωνιστικά και αναπτυξιακά με πελατοκεντρικό χαρακτήρα και ορθολογικές εν γένει πολιτικές στα νέα διεθνή και περιφερειακά πλαίσια, συμβάλλοντας στην βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Χώρας.
Ο κ. Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά όλες τις επισημάνσεις της Διοικήσεως της Δ.Ν.Ε., υποσχέθηκε δε ότι Ηγεσία του ΥΠΑΑΝ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς διευθέτηση των προβλημάτων που απασχολούν τα Μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως και αναφέρονται στην βελτίωση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, ως και του γενικωτέρου επιπέδου παροχής υπηρεσιών αυτών.
Η θέση της Ενώσεώς μας, θα είναι η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, παρέχοντας στην διάθεση του Υπουργείου και των αρμοδίων Φορέων τις πολύτιμες γνώσεις και την διεθνή εμπειρία των Μελών της, συνεχίζοντας την παραγωγική συνεργασία τόσο με το Υπουργείο όσο και με τις Διοικήσεις των λιμένων, και τους υπολοίπους αρμοδίους Φορείς της Ναυτιλίας μας, με τελικό στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών των λιμένων, την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητος αυτών και την προσέλκυση νέων Εταιρειών και φορτίων επ’ ωφελεία της συνεχούς ανάπτυξης των μεγάλων λιμένων της Χώρας και της Εθνικής Οικονομίας γενικότερα.





ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.