Συμμετοχή της HELMEPA σε ενημερωτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” στη Χίο


Μετά από πρόσκληση του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, η HELMEPA συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος για παιδιά, με τίτλο «Μαθαίνω τη θάλασσα – Ανοίγω τους ορίζοντές μου», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στη Χίο.


Στην τρίωρη παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε πάνω στο ιστιοφόρο ΜΑΝΙΑ, ο εκπρόσωπος της HELMEPA παρουσίασε με απλό τρόπο σε μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τη ζωή στο πλανήτη μας.

Τα 25 παιδιά που έλαβαν μέρος, έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό όταν ήρθε η ώρα να συμμετάσχουν σε απλά πειράματα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και σκοπό είχαν να παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας των θαλάσσιων ρευμάτων και τη δυσκολία που παρουσιάζει η αντιμετώπιση μιας πετρελαιοκηλίδας.

Με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’θμιας Εκπαίδευσης Χίου, την παρουσίαση παρακολούθησαν και Εθελοντές Εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην «Παιδική HELMEPA», ενώ ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του Προγράμματος.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού πετρελαϊκής ρύπανσης, που πραγματοποιήθηκε από εταιρία αντιμετώπισης ρύπανσης σε συνεργασία με τις τοπικές Λιμενικές Αρχές στο λιμάνι της Χίου, ενώ ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση μιας πετρελαιοκηλίδας και τη λειτουργία των σκαφών περισυλλογής.





ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.