Σύγχρονη «Οδύσσεια» για 1.049 επιβαίνοντες στο Costa Allegra

Από το Σάββατο ξεκίνησε η ταλαιπωρία...
Τη δική τους «Οδύσσεια» ζουν οι 636 επιβάτες και τα 413 μέλη πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Costa Allegra», το οποίο ρυμουλκείται μέχρι το λιμάνι στο Μαχέ των Σεϋχελλών, όπου και αναμένεται να καταπλεύσει περί τις 6.30 το πρωί της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος).


Αρχικά το πλοίο θα έφτανε, με την βοήθεια ρυμουλκών, μέχρι το νησί Ντερός, αλλά η πλοιοκτήτρια εταιρεία, «Costa Crociere», αποφάσισε τελικά τη ρυμούλκησή του μέχρι το Μαχέ, το μεγαλύτερο νησί των Σεϋχελλών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ιδιοκτησία της οποίας βρισκόταν και το γνωστό από την τραγωδία στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia», ένα ελικόπτερο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το «Costa Allegra» και προμηθεύει τους επιβαίνοντες με τρόφιμα, ηλεκτρικούς φακούς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κρουαζιερόπλοιο έχουν σταματήσει οι μηχανές και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτό.

Το κρουαζιερόπλοιο, μήκους 188 μέτρων, είχε αναχωρήσει το Σάββατο από τη Μαδαγασκάρη με 636 επιβάτες και 413 μέλη πληρώματος. Προορισμός του ήταν οι Σεϋχέλλες, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Αμέσως μετά θα περνούσε από το Ομάν και θα έφτανε στην Αίγυπτο. Συνολικά, στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 12 παιδιά, τα τέσσερα εκ των οποίων είναι μικρότερα των τριών ετών.









ΠΗΓΗ-protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.