Ι. Πλακιωτάκης: Στη ναυτιλία δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετράμε χαμένες ευκαιρίες

Τη δυναμική της χώρας η οποία αντλείται από την δύναμη του στόλου της, τόνισε σε παρέμβαση του στο 3rd Annual Greek Shipping Forum του Capital Link, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ειδικότερα ο κ. Πλκακιωτάκης ανέφερε τα εξής:


“Στη ναυτιλία δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να μετράμε χαμένες ευκαιρίες. Πρέπει να μετράμε  κερδισμένες επιτυχίες.  Πρέπει να αναδείξουμε ξανά – κι αυτό να καταστεί ορατό σε κάθε Έλληνα – τη ναυτιλία ως τον βασικό και διαχρονικό πυλώνα δημιουργίας εθνικού πλούτου και κοινωνικής ευημερίας. Κι αυτό σημαίνει ναυτιλιακή  πολιτική αποφάσεων και όχι ευχών και υποθέσεων. Ναυτιλιακή πολιτική με καθημερινό action plan, που δε θα αφήνει  τίποτα στην τύχη ή στον αυτόματο.

Οι παλινωδίες έχουν στοιχήσει ακριβά. Είναι καιρός να αντιληφθούμε τη ναυτιλία με το στρατηγικό βάθος που πρέπει, σε μια εποχή μεγάλων γεωπολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων. Είναι άλλο τα πολιτικά σύνορα της Ελλάδας  και είναι άλλο τα γεωπολιτικά όριά της, τα οποία  εκτείνονται όπου εκτείνεται και επιχειρεί ο στόλος της.

Και για να συμβεί αυτό το στρατηγικό άνοιγμα, το  σημαντικότερο και το πιο ευαίσθητο στοιχείο είναι η σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να χτιστεί μεταξύ της πολιτικής βούλησης και των ανθρώπων της Ναυτιλίας.  Για αυτό στη ΝΔ πιστεύουμε ακράδαντα πως η Ναυτιλία πρέπει να τύχει εθνικής ομοψυχίας για να δώσει στην πατρίδα την ισχύ που μπορεί να δώσει. Η Ναυτιλία πρέπει να ξαναγίνει η εθνική μας ταυτότητα.

Το δεύτερο που οφείλω να τονίσω εμφατικά είναι η χαρά μου για τη συζήτηση που έχει ανοίξει μέσα στον εφοπλιστικό κόσμο για το πώς μπορεί να βοηθήσει. Πράγματι ζούμε τη στιγμή που κανένας δεν πρέπει να διερωτάται τι έκανε η πατρίδα για αυτόν, αλλά όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα.

Είμαι βέβαιος πως η συζήτηση αυτή που άνοιξε θα είναι παραγωγική και καρποφόρα. Ο ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος έχει και την εμπειρία και τη σοφία για να κάνει το καλύτερο δυνατό και σε βραχυπρόθεσμη βάση, αλλά και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Είναι ώρα να ενώσουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις. Η Ναυτιλία και η Ναυτοσύνη των Ελλήνων μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν να γεννηθεί ξανά η Ελπίδα. Το έχουν πράξει κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Μέσα από τη θάλασσα αναδείχθηκαν κορυφαίοι Έλληνες για τους οποίους είμαστε όλοι περήφανοι. Μπορούμε και σήμερα να αποδείξουμε το ίδιο.

Αρκεί να το αποφασίσουμε και να δουλέψουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, μακριά από λογικές που δημιουργούν αντιπαραθέσεις και τελικά ροκανίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε”.










ΠΗΓΗ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.