Επενδύσεις 2,3 δισ. δολ. από τους Ελληνες εφοπλιστές


Σε μία νέα περίοδο εισέρχεται η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Torm μετά τις αποφάσεις που έλαβε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων. Ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος της Torm, ο Ελληνας εφοπλιστής Γαβριήλ Παναγιωτίδης, χάνει τον έλεγχο της εταιρείας, «παραδίδοντας» το μεγαλύτερο αριθμό των μετοχών του στους πιστωτές.


Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτίδης και δύο ακόμη Ελληνες συνεργάτες του παραιτήθηκαν από το δικαίωμα επανεκλογής τους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στη χθεσινή συνέλευση των μετόχων της Torm τέθηκε από την πλευρά της διοίκησης αναλυτικά η τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, αλλά και η κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στις 4 Απριλίου μεταξύ μετόχων, πιστωτών και ναυλωτών της εταιρείας.

Μία συμφωνία που δίνει «φιλί ζωής» στην Τorm, μέσω της αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων της. Η συμφωνία έγινε εφικτή γιατί η Τorm είναι μία πολύ μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία «για να πέσει εύκολα», όπως ανέφεραν ναυτιλιακοί κύκλοι.

Μέσω της αναδιάρθρωσης οι πιστώτριες τράπεζες και οι ναυλωτές αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα ελέγχουν πάνω από το 7,5% του νέου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μείωση των μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τη διαγραφή ζημιών με τη μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής της Torm από πέντε κορόνες σε 0,01 κορόνες και στη συνέχεια εξουσιοδότησε το νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην επιχείρηση να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η συμφωνία πιστωτών, μετόχων και ναυλωτών, μεταξύ άλλων, παρέχει στην Torm κεφάλαιο κίνησης και απαλλαγές από τους όρους των υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων και προβλέπει την αναδιάρθρωση των συμφωνιών ναύλωσης ή και τον τερματισμό ορισμένων, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν υπογραφεί την περίοδο 2006-07, όταν η αγορά βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι πιο σημαντικοί ναυλωτές συμφώνησαν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές των ναύλων στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς μέχρι τις 30 Απριλίου.




ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Μερική Αναδημοσίευση
ΑΠΟ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.