Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Στους πιστωτές ο έλεγχος της Torm


Σε μία νέα περίοδο εισέρχεται η δανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Torm μετά τις αποφάσεις που έλαβε η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων. Ο μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος της Torm, ο Ελληνας εφοπλιστής Γαβριήλ Παναγιωτίδης, χάνει τον έλεγχο της εταιρείας, «παραδίδοντας» το μεγαλύτερο αριθμό των μετοχών του στους πιστωτές.


Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτίδης και δύο ακόμη Ελληνες συνεργάτες του παραιτήθηκαν από το δικαίωμα επανεκλογής τους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Στη χθεσινή συνέλευση των μετόχων της Torm τέθηκε από την πλευρά της διοίκησης αναλυτικά η τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, αλλά και η κατ' αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στις 4 Απριλίου μεταξύ μετόχων, πιστωτών και ναυλωτών της εταιρείας.

Μία συμφωνία που δίνει «φιλί ζωής» στην Τorm, μέσω της αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων της. Η συμφωνία έγινε εφικτή γιατί η Τorm είναι μία πολύ μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία «για να πέσει εύκολα», όπως ανέφεραν ναυτιλιακοί κύκλοι.

Μέσω της αναδιάρθρωσης οι πιστώτριες τράπεζες και οι ναυλωτές αναμένεται να καλύψουν σημαντικό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θα ελέγχουν πάνω από το 7,5% του νέου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε τη μείωση των μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τη διαγραφή ζημιών με τη μείωση της ονομαστικής τιμής της μετοχής της Torm από πέντε κορόνες σε 0,01 κορόνες και στη συνέχεια εξουσιοδότησε το νέο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην επιχείρηση να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η συμφωνία πιστωτών, μετόχων και ναυλωτών, μεταξύ άλλων, παρέχει στην Torm κεφάλαιο κίνησης και απαλλαγές από τους όρους των υφιστάμενων δανειακών συμβάσεων και προβλέπει την αναδιάρθρωση των συμφωνιών ναύλωσης ή και τον τερματισμό ορισμένων, οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν υπογραφεί την περίοδο 2006-07, όταν η αγορά βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι πιο σημαντικοί ναυλωτές συμφώνησαν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές των ναύλων στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς μέχρι τις 30 Απριλίου.
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
Μερική Αναδημοσίευση
ΑΠΟ: marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637