Στο κενό τα σχέδια της Evergreen για μεγάλα πλοία


Σε ριχά νερά φαίνεται πως βρίσκονται τα σχέδια της ναυτιλιακής εταιρείας, Evergreen, για την επέκτασή της στα containerships χωρητικότητας 13.800 teu.

Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία είχε συμφωνήσει να χρονοναυλώσει 10 πλοία από την Korea Infrastructure Investments Asset Management Co (KIAMCO).


Τα πλοία αναμενόταν ότι θα κατασκευαστούν στα ναυπηγεία της Hyundai στη Κορέα έναντι περίπου 115 εκατ. δολαρίων το ένα ενώ πριν από τέσσερα χρόνια η αξία τους ήταν στα 170 εκατ. δολάρια το ένα.

Ομως, η συμφωνία φαίνεται να ακυρώνεται για δύο λόγους. Από τη μία η Kiamco, σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους, δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει αυτή τη στιγμή την επένδυση. Από την άλλη ζήτησε αναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με την Evergreen, αφού τα 50.000 δολάρια την ημέρα για τα επόμενα 10 χρόνια που είχαν συμφωνήσει είναι κατά 2.000 με 3.000 δολάρια λιγότερα απ' όσα δίνουν άλλοι ναυλωτές για να πάρουν τα πλοία.

Επίσης η Kiamco θεωρεί ότι και το option που έχει η Evergreen για την εξαγορά των πλοίων στο τέλος της δεκαετίας είναι πολύ χαμηλό, κάτω από τα επίπεδα της αξίας των πλοίων.




ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.