Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Διαψεύδουν την πώληση της γραμμής Πειραιάς-Ηράκλειο οι Μινωικές γραμμές


«Δεν πωλείται η γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο», τονίζει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης.

Στην γραπτή δήλωσή του τονίζεται ότι η γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο, πέραν της σημαντικότητας της στην ελληνική ακτοπλοΐα, έχει σημαίνουσα σημασία για τη Minoan Lines, καθώς η έδρα της εταιρείας και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα προέρχεται από το Ηράκλειο.

Όπως επισημαίνεται, η Minoan Lines το πρώτο 7μηνο του έτους διακίνησε στη συγκεκριμένη γραμμή πάνω από 65% των επιβατών, πάνω από 60% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και περίπου 45% των φορτηγών οχημάτων.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η διοίκηση της εταιρείας μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο αίτημα της για δρομολόγηση των πλοίων EUROPA PALACE και OLYMPIA PALACE στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά, αποφάσισε να τα ναυλώσει κατά 100% μέσω της θυγατρικής της MINOAN ITALIA SpΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών στη δήλωσή του κάνει λόγο για παράβαση των διατάξεων του νόμου Ν. 2932/2001 και του Κανονισμού 3577/1992 προ εξαμήνου από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο αίτημα της εταιρείας για δρομολόγηση των πλοίων EUROPA PALACE και OLYMPIA PALACE στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά, απόφαση που όπως τονίζει είναι αντίθετη προς τη σκοπούμενη ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι με την αποδρομολόγηση των δύο πλοίων επιτεύχθηκε μείωση της υπερβάλλουσας χωρητικότητας των πλοίων στις γραμμές της Αδριατικής και εξορθολογισμός των εξόδων, ενώ όσον αφορά τους Έλληνες ναυτικούς, επισημαίνει, πληρώματα των δύο πλοίων αποροφήθηκαν σε άλλα πλοία του Ομίλου Grimaldi.ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637