Οι Έλληνες εφοπλιστές «έκοψαν» τις αγορές


Μείωση κατά 5 δισ. ευρώ παρουσιάζουν οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών για την αγορά και την κατασκευή πλοίων σε σχέση με το 2011.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Golden Destiny, έως και τον Σεπτέμβριο οι Έλληνες είχαν αγοράσει 129 πλοία από 131 το 2011, επενδύοντας 2,5 δισ. δολ. έναντι 3,2 δισ. δολ. πέρυσι.


Με βάση πάντα τα στοιχεία της Golden Destiny, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012 είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες για την κατασκευή 97 πλοίων αξίας 3,8 δισ. δολαρίων, ενώ στο ίδιο διάστημα του 2011 είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες για την κατασκευή 142 πλοίων συνολικής αξίας 8 δισ. δολ.

Η διαφορά των 5 δισ. δολ. στο σύνολο των επενδύσεων, αλλά ιδιαίτερα η απόσταση των 4,2 δισ. δολαρίων μεταξύ του 2012 και του 2011, σε νέες παραγγελίες πλοίων, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διατηρούν μία συντηρητική στάση στη χρήση των κεφαλαίων τους, διότι η αγορά δεν εμφανίζει σταθερά σημεία για ανάκαμψη. Αντίθετα όλοι οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ναυτιλία θα κλυδωνίζεται για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ:dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.