Η Shell ξεπουλάει στην Αφρική!


Εκποίηση συμμετοχών σε 14 χώρες


Πωλούνται μαζικά οι συμμετοχές της Royal Dutch Shell Plc, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας, σε πρότζεκτ και κοινοπραξίες όχι σε μία, ή σε δύο, αλλά σε 14 (!) αφρικανικές χώρες!
Επιλογή στρατηγική του ίδιου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Shell , του κυρίου Peter Voser, ο οποίος ευθέως δήλωσε στους μετόχους της εταιρείας πως εφεξής ο όμιλος θα επικεντρωθεί στα ενεργειακά πρότζεκτ όπου

διατηρεί πλειοψηφική συμμετοχή και παράλληλα θα επιχειρήσει δραστική περιστολή δαπανών και ορθολογικότερη επένδυση κεφαλαίων. Εξάλλου τα τελευταία 5 χρόνια η εταιρεία έχει συνολικά εκποιήσει επενδύσεις της αξίας άνω των 30 δις δολαρίων, πάντα με τον ίδιο στόχο, της περαιτέρω συγκέντρωσης των δραστηριοτήτων της.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα εξετάζεται η εκποίηση συμμετοχών της Shell σε ακόμα 5 χώρες της Αφρικής και της Ωκεανίας.

Το σύνολο των προς εκποίηση συμμετοχών, υπολογιζόμενης αξίας άνω του ενός (1) δις δολαρίων, θα πωληθεί σε ένα joint venture που συνέστησαν οι εταιρείες Vitol Group – η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμπορίας πετρελαϊκών συμβολαίων – και η Helios Investment Partners LLP, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Γενεύη και … εξειδίκευση σε επενδύσεις στην αφρικανική ήπειρο.

Όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας  οι εταιρείες Vitol και Helios θα συνεχίσουν να διαθέτουν στις τοπικές αγορές ενεργειακά προϊόντα με τα σήματα της Shell, η οποία τους εκχωρεί και το δίκτυο λιανικής που διαθέτει στην αφρικανική ήπειρο, ενώ θα διατηρήσει και ποσοστό 20% στη νέα εταιρεία. Όσον αφορά στις χώρες που αφορά η εμπορική αυτή συμφωνία, αυτές είναι οι: Ναμίμπια, Μποτσουάνα, Τόγκο, Τανζανία, Ακτή Ελεφαντοστού, Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος, Μπουργκίνα Φάσο, Γκάνα, Σενεγάλη, Μαλί, Γουινέα, Πράσινο Ακρωτήριο, Κένυα, Ουγκάντα, Μαδαγασκάρη και Μαυρίκιος.


ΑΠΟ-protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.