Σταμάτησαν διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα

Δύτες έκλεισαν βαλβίδα σε εξέδρα άντλησης.
Η πετρελαϊκή εταιρεία Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να περιορίσει τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα που έχει καταγραφεί στη Βόρεια Θάλασσα εδώ και μία δεκαετία, κλείνοντας μια βαλβίδα ασφαλείας από την οποία διαρρέει αργό πετρέλαιο επί τουλάχιστον 8 ημέρες.

"Το να κλείσουμε τη βαλβίδα είναι ένα βασικό βήμα", είπε ο Γκλεν Κέιλι, ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος εξόρυξης και παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη. "Θα παρακολουθούμε την κατάσταση για τις επόμενες 24 ώρες", πρόσθεσε.

Δύτες που κατέβηκαν για να επιθεωρήσουν το ρήγμα στην εξέδρα εξόρυξης Gannet Alpha, 180 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκοτίας, έκλεισαν νωρίτερα σήμερα την ελαττωματική βαλβίδα ασφαλείας.

Η διαρροή έχει περιοριστεί σε λιγότερο από ένα βαρέλι ημερησίως και από τις 10 Αυγούστου, οπότε εντοπίστηκε το πρόβλημα, έχουν χυθεί στη θάλασσα περίπου 218 τόννοι πετρελαίου, σύμφωνα πάντα με τη Shell.

"Η Shell με ενημέρωσε το πρωί ότι οι δύτες έκλεισαν και τις δύο βαλβίδες ασφαλείας αλλά θα πρέπει να διευκρινίσω ότι αυτό δεν είναι το τέλος της συγκεκριμένης φάσης της επιχείρησης αφού θα χρειαστεί να περάσει μια περίοδος εντατικής παρακολούθησης για να διαπιστώσουμε αν η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και αν η διαρροή σταμάτησε", είπε ο Χιου Σόου, ο οποίος παρακολουθεί την κατάσταση για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης.







ΑΠΟ-protothema.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.