ΠΝΟ: Προειδοποιεί για απεργιακές κινητοποιήσεις

Η ΠΝΟ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την σημερινή συνεδρίασή της, προέβη σε ευρεία συζήτηση για την συνεχιζόμενη ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών – εν ενεργεία και συνταξιούχων - όπως άλλωστε συμβαίνει στους εργαζόμενους του χερσαίου χώρου και προσδιόρισε ως γενεσιουργός αιτία των δεινών που υφίστανται οι εργαζόμενοι την υπαγωγή της χώρας μας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό στήριξης – Τρόικα (Μνημόνιο – Ν. 3845/06-05-2010) και του Εφαρμοστικού Νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο (Ν. 3986/2011).


Ειδικότερα, ο άγριος και απάνθρωπος σφαγιασμός των παροχών του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου και η συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, η διατήρηση αλώβητων των παροχών των Ταμείων Προνοίας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων, η διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτου με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, η επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. και η διασφάλιση θέσεων εργασίας για τους Έλληνες ναυτεργάτες, συνιστούν μείζονος και κορυφαίας σημασίας αιτήματα της ΠΝΟ

Ακόμα, η καταπολέμηση της ανεργίας, τα θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, η διατήρηση του ΕΛΟΕΝ ως αυτοτελούς Λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΓΕΝΕ και η χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και βεβαίως η έξοδος από τη στασιμότητα στο χώρο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010, υπήρξαν θέματα που κυριάρχησαν κατά την παραπάνω συνεδρίαση.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε ομόφωνα την αποστολή Εξωδίκου προς τον αρμόδιο και συναρμόδιο Υπουργό, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και στο ΝΑΤ, γνωστοποιώντας τα κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας αιτήματα της Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων της θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις για την επίλυσή τους σε χρόνο που θα προσδιορισθεί με σχετική νεότερη απόφασή της».






ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.