Εταιρίες-«μαϊμού» εμφανίζονται ως νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων


Εταιρίες που δεν διαθέτουν άδεια εμφανίζονται ως νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων, γεγονός που εκτός των άλλων κινδύνων επισύρει έννομες συνέπειες και για τους αποδέκτες του προϊόντος, δηλαδή τις ναυτιλιακές εταιρίες.  Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών,

στην οποία τονίζεται ακόμη ότι «κατά το τελευταίο διάστημα, ο ΣΕΕΠΕ, μέσω των μελών του, δέχεται πληροφορίες ότι εταιρίες που δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία άδεια εμφανίζονται ως δήθεν νόμιμοι προμηθευτές ναυτιλιακών καυσίμων στους κύκλους των δικαιούχων του προϊόντος αυτού (καταναλωτών, πλοιοκτητριών εταιριών) και εφοδιάζουν τους τελευταίους. Ο εφοδιασμός κατά τα ανωτέρω δεν αποκλείεται (ανάλογα ασφαλώς με τα χαρακτηριστικά κάθε περίπτωσης) να επισύρει έννομες συνέπειες και για τους αποδέκτες του προϊόντος (πλοιοκτήτριες εταιρίες/καταναλωτές) και επιβάλλεται οι πλοιοκτήτριες εταιρίες να βρίσκονται, κατά τις συναλλαγές τους σε εγρήγορση, ώστε να μην εμπλακούν, εν αγνοία τους, με οποιονδήποτε τρόπο σε μη νόμιμη δραστηριότητα».


Ο Σύνδεσμος συμβουλεύει τους ενδιαφερομένους να ενημερώνουν τακτικά το Μητρώο Αδειών Εμπορίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου είναι καταγεγραμμένοι οι κάτοχοι Αδειών Εμπορίας Αφορολόγητων Ναυτιλιακών Καυσίμων ('Αδεια Κατηγορίας Β1) και επισημαίνει ότι τα μέλη του που διαθέτουν τη σχετική άδεια είναι οι εταιρίες:  

AVINOIL ΑΒΕΝΕΠ, ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΪΛ ΑΕ, CORAL ΑΕ, ΕΚΟ ΑΒΕΕ, ΕΛΙΝΟΪΛ ΑΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΕ, ΕΤΕΚΑ ΑΕ, MAMIDOIL-JETOIL ΑΕ, REVOIL ΑΕ.


ΠΗΓΗ: portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.