SOS για την κρουαζιέρα στην Ηγουμενίτσα


Τον κώδωνα του κίνδυνου για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων υποδομής του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, που απειλούν να τινάξουν στον αέρα το σχεδιασμό για προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, κρούει η διοίκηση του ΟΛΗΓ.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, επισημαίνει: " Η προγραμματισμένη υποδοχή κρουαζιερόπλοιων το 2012 και το 2013 κινδυνεύει να καταλήξει στο κενό εάν δεν υλοποιηθούν με γρήγορους ρυθμούς τα έργα για την ολοκλήρωση της β' φάσης του νέου λιμανιού και του νέου τερματικού σταθμού.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση των ανωτέρω είναι η ολοκλήρωση του έργου της β' φάσης του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας, που προβλέπει την κατασκευή της επέκτασης του λιμένα με θέσεις πλαγιοπρυμνοδέτισης, αλλά και του νέου τερματικού σταθμού Τ3 (extra-schengen) που κρίνονται απαραίτητα για την ασφαλή υποδοχή των πλοίων και των επιβατών τους. Παρατηρούμε ότι το παραπάνω έργο έχει σημαντικές καθυστερήσεις και σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέχρι σήμερα, έχει ξεπεραστεί η αρχική προθεσμία εκτέλεσής του», και προσθέτει:

«Έχουμε επισημάνει τον κίνδυνο να καταλήξουν όλες οι προσπάθειες προσέλκυσης κρουαζιέρας στο κενό με την μη ολοκλήρωση του έργου έως το 2013, καθώς καθίσταται εν αμφιβόλω η αξιοπιστία του λιμένα ως προορισμού κρουαζιέρας».

Καταλήγοντας ο ΟΛΗΓ τονίζει ότι οι σχετικές επισημάνσεις έχουν σταλθεί γραπτώς τόσο στην αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης του έργου (ΕΥΔΕ/ΜΕΔΕ) όσο και στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη και τις προοπτικές των έργων και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι διατεθειμένος να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο στην ταχεία ολοκλήρωσή τους.



ΠΗΓΗ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.