Προώθηση του Πειραιά ως διεθνούς κέντρου ναυτιλιακής χρηματοδοτήσεως


- Καλωσόρισμα - Οι λόγοι και ο σκοπός για τον οποίο καθιερώθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης για την «Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης». Η θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

- Γιώργος Ξηραδάκης – Γενικός Γραμματέας της Ένωσης.


Αγαπητή κα. Μαριάννα Μόσχου, Αξιότιμα μέλη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Κοινότητας, Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Αξιότιμοι Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ναυτιλιακών Ενώσεων και Συλλόγων, Αγαπητοί Φίλοι, Αγαπητά μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Σας καλωσορίζω στην Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2012.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης μας κ. Τουρκολιάς και Το Διοικητικό Συμβούλιο είμαστε όλοι συγκινημένοι γιατί κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε την υπόσχεσή μας στον αλησμόνητο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο κύριο χρηματοδότη της ανακατασκευής του Ελλάς Λίμπερτυ να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο πλωτό Ναυτικό Μουσείο σαν τόπο για την διοργάνωση αυτής της ξεχωριστής μας εκδήλωσης. Σαν ένδειξη εκτίμησης και φόρο τιμής σε αυτόν τον μεγάλο Έλληνα ναυτικό, καραβοκύρη, ευεργέτη, πατέρα, φίλο, πελάτη και συνεργάτη σας καλώ σε ενός λεπτού σιγή. Παρακαλώ όσους μπορούν να σηκωθούν όρθιοι.

1 λεπτό Σιγής

Σας Ευχαριστώ

[Απλά σαν υπενθυμίζω ότι ακόμη και σήμερα η εταιρεία που δημιούργησε ο Καπετάν Βασίλης Costamare, καλύπτει τα έξοδα συντήρησης του πλοίου και τους συγχαίρουμε για αυτό . ]

Κυρίες και Κύριοι,

Θέλουμε ακόμη ένα χρόνο για να συμπληρώσει η Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας την πρώτη της Δεκαετία από την ίδρυση της. Είμαστε μία ένωση ανθρώπων που από τη φύση της εργασίας τους και μόνο ανταγωνίζονται αφού και τα 170 μέλη της εργάζονται είτε σε διαφορετικές τράπεζες είτε σε ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματοδοτικό και χρηματοοικονομικό τομέα. Αυτό όμως δεν μας εμπόδισε να μπορέσουμε να ιδρύσουμε μία στέγη που θα φιλοξενούσε την επιθυμία μας να κάνουμε γνωστό σε όλη την αγορά της ναυτιλίας το επάγγελμα του Έλληνα χρηματοδότη, του ναυτιλιακού τραπεζίτη και του χρηματοοικονομικού στελέχους των ναυτιλιακών εταιρειών .

Κύριοι σκοποί της Ένωσής μας μεταξύ άλλων είναι η προβολή του ρόλου της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο στερέωμα και της χρηματοδότησής της, η μελέτη και έρευνα χρηματοδοτικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων που αφορούν την Ελληνική Ναυτιλία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, η επιμόρφωση των μελών της καθώς επίσης και η διαμόρφωση προτάσεων επί θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κλάδο. Όλοι αυτοί οι στόχοι αποσκοπούν στην αναγνώριση του έργου των χρηματοδοτών ναυτιλίας και στην προώθηση του Πειραιά ως διεθνούς κέντρου ναυτιλιακής χρηματοδοτήσεως

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τη σημερινή δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας με την ακυβερνησία και το φάντασμα της χρεοκοπίας να πλανιέται μπροστά μας. Τα πλοία όμως πρέπει να δουλεύουν, όπως και αυτό εδώ στο οποίο βρισκόμαστε δούλευε ακόμα και σε καιρό πολέμου όπου μέσα του μπορεί να υπήρχαν ακόμη και Ελληνικές καρδιές να μεταφέρουν πολεμοφόδια στον πόλεμο κατά του ναζισμού. Μα και μετά σίγουρα κάποιοι χρηματοδότες υποστήριξαν αρκετούς Έλληνες καραβοκύρηδες εφοπλιστές για να αγοράσουν παρόμοια πλοία αμέσως μετά τον πόλεμο για να μπορέσει η χώρα μας να γεμίσει τα άδεια ταμεία της, για να βρει ο Έλληνας ναυτικός δουλειά και να ταΐσει την οικογένειά του για να φτάσει η Ελλάδα αργότερα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας δίπλα σε μεγάλες οικονομίες. Μάλιστα αγαπητοί φίλοι! Τους φάρους τους χρειαζόμαστε στις φουρτούνες πιο πολύ από ότι στις μπουνάτσες και γι' αυτό επιμείναμε να μην αναβάλουμε την οργάνωση της εκδήλωσής μας επικαλούμενοι τις δύσκολες συνθήκες της χώρας αλλά αντιθέτως να φωτίσουμε με τη ναυτιλιακή μας λάμψη τους Έλληνες και να τους δώσουμε ελπίδα.

Η Ένωση έχει θεσπίσει ως κύριο θεσμό της την Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης όπου τιμούμε μια προσωπικότητα της ναυτιλιακής αγοράς η οποία αποδεδειγμένα συνέβαλε στην ανάπτυξη της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ναυτιλίας πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολλά . Για το 2012 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ανέδειξε παμψηφεί ως τιμώμενη προσωπικότητα την κα Μαριάννα Μόσχου. Είμαι βέβαιος ότι πολύ από σας εδώ μέσα στο αμπάρι του Ελλάς Λίμπερτυ γνωρίσουν πολύ καλά την Κα Μαριάνα Μόσχου και θα μπορούσαν να βρουν χίλιους και πλέον λόγους για την βράβευσή στην λαμπερή γυναίκα της Ακτής Μιαούλης.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Πλοίαρχο Καπετάν Βαγγέλης Κούζιλο και το τριμελές πλήρωμα του Πλοίου που βρισκόμαστε καθώς επίσης και τους χορηγούς της εκδήλωσης μας: Citi Bank - Όμιλος Αγγελκικούση, Όμιλος Χανδρή και ΑΒ Bank.



ΠΗΓΗ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.