Aegean Marine Petroleum: Αύξηση μεγεθών και επέκταση στην Κίνα


Με αύξηση στα συνολικά έσοδά της κατά 12,3%, στο 1,81 δισ. δολάρια, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2012 η Aegean Marine Petroleum, η οποία δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό καυσίμων στα πλοία.

Ωστόσο ο όγκος των πωλήσεων μειώθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 9,7%, στα 2,46 εκατ. τόνους, από 2,7 εκατ. τόνους το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Τα καθαρά της κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 6 εκατ. δολάρια, από 4 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας που είναι εισηγμένη στο NYSE διαμορφώθηκαν στα 13,4 εκατ. δολάρια έναντι 9,8 εκατ. δολαρίων πέρσι.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Ταβλάριος, σημείωσε: «Τα αποτελέσματά μας για το πρώτο τρίμηνο αντανακλούν τη συνεχή πρόοδο της εταιρείας. Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012, βελτιώσαμε το ακαθάριστο spread για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο"».

Και προσέθεσε: «Σύμφωνα με το στόχο μας για την επέκταση των δραστηριοτήτων μας σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώσαμε πρόσφατα το ναυπηγικό πρόγραμμα που είχαμε εξαγγείλει, κάτι που ενισχύει τον ηγετικό μας ρόλο στον εφοδιασμό ναυτιλιακών καυσίμων».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία σύναψε πρόσφατα συμφωνία με την China Changjiang Bunker (Sinopec) Co. Ltd., γεγονός το οποίο επιτρέπει το δυναμικό της άνοιγμα στη Κίνα. Η εταιρεία είναι μια από τις πέντε κρατικές εταιρείες της Κίνας στο εφοδιασμό ναυτιλιακών καυσίμων και μια από τις μεγαλύτερες στη χώρας

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η CCBC θα χρησιμοποιήσει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας για να παρέχει πλήρεις υπηρεσίες προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων για λογαριασμό των πελατών της Aegean σε στρατηγικά λιμάνια της χώρας της Απω Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων όλων των λιμένων του ποταμού Changjiang και ορισμένων παράκτιων λιμανιών. Το δίκτυο αναμένεται να έχει λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2012.

Από την πλευρά της η Aegean θα είναι υπεύθυνη για την προμήθεια και παράδοση ναυτιλιακών καυσίμων μέσα στην ακτίνα του δικτύου της, σε πλοία που είναι πελάτες της CCBC.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.